Maailmanennätys rikki!

Ilmeisesti tänään on Suomessa tehty maailmanennätys samanaikaisesta reilujen tuotteiden tietoisesta käytöstä. Tämänpäiviseen kampanjapäivään ilmoitettiin yli 1000 kahvitaukoa ja on ennakkoilmoitettuja ihmisä yli 75 000. Voimassa oleva, Yhdysvalloissa tehty ennätys on vain 12 158 kahvitaukoilijaa.

Tämän mahtavan ennätyksen pitäisi olla vahva signaali kunnallisille päättäjille, että vihdoin on suosittava  julkisissa hankinnoissa myös eettisiä näkäkulmia: lapsityövoimaa ja ympäritötuhoja ei tule suvaita. Hankinnoille on asettettava selkeät eettiset kriteerit ja kilpailutuksissa tulisi suosia vastuullisesti tuotettuja hankintoja.

Kunnat ja kaupungit tekevät vuosittain hankintoja yli 12 miljardilla eurolla, joten kyse on merkittävästä vaikutuksesta esimerkiksi eri ihmisten työoloihin. Helsingistä reilu kaupunki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *