Piknikväki valtaa Töölöntorin!

Töölöntori kaipaa ihmisiä. Torimyynti väistyy parkkipaikkojen tieltä iltapäivisin, juuri kun suurin osa ihmisistä pääsisi ostoksille. Torit ovat kaupungin sydämiä, paikkoja ihmiskohtaamisille. Useimmat Helsingin torit ovat kuitenkin alikäytössä joko tuulisina betoniautiomaina tai parkkipaikkoina.

Me haluamme torit takaisin kaikkien käyttöön: ruokatoreiksi, ulkoilmakahviloiksi, keikkapaikoiksi, viherkeitaiksi tai mihin vaan käyttöön, jonka kaupunkilaiset itse keksivät.

”Autot vievät liikaa tilaa kaupunkilaisilta. Tarvitsemme enemmän avointa julkista tilaa ihmisten tee se itse -toiminnalle. Hyvät ideat eivät saa hukkua byrokratiaan”, kunnallisvaaliehdokas Laura Nordström sanoo.

”Taka-Töölön kaavaan on hyväksytty 800 autopaikan maanalainen pysäköintilaitos. Tässä yhteydessä täytyy varmistaa, että Töölöntori vapautuu parkkipaikoista takaisin alkuperäiseen käyttötarkoitukseen”, toteaa kunnallisvaaliehdokas Antti Möller.

Järjestämme 4.9. klo 16 alkaen suuren piknikin Töölöntorilla. Tarjolla eväitä, reilua kuumaa juomaa, katuliiduilla piirtämistä perheen pienimmille sekä kevyttä pyörän syyshuoltoa. Tervetuloa viihtymään räsymatoilla istuen!

Me näytämme, että toreilla riittää käyttäjiä, jos ne annetaan ihmisten käyttöön. Piknikvieraat tuovat mukanaan ideoita siitä, mitä kaikkea Helsingin toreilla voisi tehdä. Osa ideoista toteutetaan jo paikan päällä: Miten olisi polkupyöräpoolo? Viereisten ruokakauppojen ylijäämäruuat kiertoon? Pop up -kirppis tai -kahvila? Tanssia?

Piknik on samalla Laura Nordströmin ja Antti Möllerin kunnallisvaalikampanjoiden avajaiset.

 

Lisätietoja:

Kunnallisvaalit 2012

http://www.anttimoller.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *