Torit takaisin kaupunkilaisille

Julkaistu Kirkko ja kaupunki-lehdessä 6.9.2012

Torit ovat kautta historian olleet kaupungin sydämiä, paikkoja ihmiskohtaamisille. Useimmat Helsingin torit ovat kuitenkin nykyisin alikäytössä joko tuulisina betoniautiomaina tai parkkipaikkoina. Torit olisi saatava takaisin kaupunkilaisten käyttöön: ruokatoreiksi, ulkoilmakahviloiksi, keikkapaikoiksi, viherkeitaiksi tai mihin vaan käyttöön, jota kaupunkilaiset itse keksivät.

Esimerkiksi Töölöntorilla pienehkö torimyynti väistyy parkkipaikkojen tieltä iltapäivisin, juuri kun suurin osa ihmisistä pääsisi ostoksille. Iltatorille riittäisi kyllä asiakkaita.

Helsingin torit kaipaavat ihmisiä. Toreilla riittäisi kyllä toimintaa, jos ne annettaisiin ihmisten vapaaseen käyttöön. Kaupunkiin mahtuu lisää kirpputoreja, luisteluratoja, esiintymislavoja ja yhdessä oloa!

4.9. piknikväki valtasi Töölöntorin. Tempaus oli samalla kunnallisvaalikampanjani avajaiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *