Kunnallisvaaleissa vammaisen ihmisen asialla

Kävin lisäämässä esittelyni Facebookissa sivulle ”Kunnallisvaaliehdokkaat vammaisen ihmisen asialla”:

Olen Vihreiden ehdokas Helsingissä. Onnellisessa ja avoimessa Helsingissä kaikkia, myös vammaisia, kohdellaan tasavertaisesti ja laadukkaat palvelut löytyvät läheltä. Itselleni on eriarvoisuuden vähentämisen lisäksi tärkeää avoin kaupunkitila, joka on esteettömänä avoin kaikille. Olen asunut Berliinissä, jossa näkee paljon enemmän vammaisia osallistumassa kaupunkielämään ja kaikki ovat aina valmiita auttamaan liikkumisessa. Kaupunki itsessään ei ole esteettömämpi, mutta ilmapiiri kannustaa kaikki mukaan nauttimaan kaupungin sykkeestä. Tällaista tilaa hengittää toivon myös Helsinkiin. Helsinki tarvitsee myös enemmän avointa päätöksentekoa: vammaisia pitää kuulla ajoissa paremmin kaupunkisuunnittelussa. Tilaa kaikille!

Vastauksen esitettyihin kysymyksiin:

1. Olet vammaisten ihmisten asialla. Mistä saat tietosi oman kuntasi vammaisten ihmisten tarpeista ja tilanteista?

Ensisijaisesti vammaisjärjestöiltä ja vammaisia ihmisiä ja ystäviä kuuntelemalla

2. Mikä on omakohtainen kokemuksesi vammaisuudesta?

Isoäidilläni on paha afasia ja hän on liikuntavammainen. Hänen kauttaan olen pystynyt seuraamaan Helsingin palveluiden tasoa. Mieheni suvussa on useita näkövammaisia. Olen myös tehnyt useita vuosia politiikka ihmisten kanssa, jotka ovat ajaneet aktiivisesti vammaisten asemaa, myös kehitysmaissa.

3. Mikä on ensimmäinen konkreettinen vammaisia koskeva asia, johon tultuasi valituksi puutut ja mitä silloin teet?

Vaikuttaisin siihen, että vammaisia ihmisiä kuullaan paremmin ja aikaisessa vaiheessa kaupunkitilan ja palveluiden suunnittelussa. Näin voidaan luoda kaupunkia, joka on kaikille hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *