Reilun kaupungin haasteeseen vastattu

Ei ollut vaikea vastata Reilun kaupan edistämisyhdistyksen haasteeseen, jossa sitouduin:

”Kyllä, lupaan toimia eettisten julkisten hankintojen edistämiseksi, jos tulen valituksi kuntani/kaupunkini valtuustoon. Lupaan tehdä työtä sen eteen, että kunnastani/kaupungistani saadaan Reilun kaupan kunta/kaupunki.”

Onhan reilut ja ekologiset hankinnat yhden kunnallisvaaliteemoistani (monikansallien Helsinki kantaa globaalin vastuun) tärkeä osa. Olen kirjoittanut Helsingin vastuusta mm. Helsingin Sanomissa.

Tässä vielä saamani viesti:

Hyvä kuntavaaliehdokas!

Haastan sinut toimimaan eettisten julkisten hankintojen puolesta ja edistämään Reilun kaupan periaatteilla tuotettujen tuotteiden hankintaa, jos tulet valituksi kuntasi valtuustoon.

Suomalaisissa kunnissa hankitaan vuosittain miljardeilla euroilla tuotteita, joiden alkuperä on kehitysmaissa – kahvi, banaani ja puuvilla kun eivät Suomessa kasva. Kuntien hankinnat tehdään kaikkien yhteisillä verorahoilla. Kuten 84 prosenttia äänestäjistä, minäkään en halua että yhteisiä euroja käytetään epäeettisesti, esimerkiksi tuotteisiin, joiden valmistuksessa on käytetty lapsityövoimaa.

Valtuustoon valituille ehdokkaille tarjoamme tukea ja konkreettisia työkaluja eettisten hankintojen edistämiseksi. Klikkaa siis alla olevaa linkkiä ja allekirjoita sitoumus eettisten periaatteiden edistämisestä yhteisten rahojen käytössä. Allekirjoittaneiden ehdokkaiden nimet tulevat näkyviin listalle osoitteeseen www.reilukauppa.fi/haasteeseenvastanneet , josta äänestäjät löytävät kätevästi julkisten hankintojen eettisyyteen sitoutuneet ehdokkaat.

Tervetuloa reilujen ehdokkaiden joukkoon!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *