Paremmat palvelut kaupunkilaisille, lisää tukea perheille!

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi palveluverkkosuunnitelman. Me vihreät pidämme tulosta onnistuneena. Saimme läpi ne asiat, joita olemme pitäneet tärkeinä.

“Tämän päätöksen tuloksena palvelut paranevat. Julkisuudessa paljon esillä olleet toimipisteiden lakkauttamiset eivät ole säästötoimia” kertoo sosiaali- ja terveyslautakunnan vihreä jäsen Tuomas Tuure.

“Uusien palvelukeskusten lisäksi on välttämätöntä toteuttaa kaupunkilaisten luokse jalkautuvia palveluja: esimerkiksi sosiaalipalveluita kirjastoihin ja asukastaloihin, hammashoitoa kouluihin, neuvolakäyntejä koteihin ja päiväkoteihin. Vihreät tulevat pitämään kiinni hyvien lähellä olevien jalkautuvien palveluiden toteutumisesta” painottaa sosiaali- ja terveyslautakunnan vihreä jäsen Laura Nordström.

Tärkeänä pitämämme perhekeskuksen pilotointi alkaa ja perheille tarjotaan monipuolisia palveluita samasta paikasta. Kallion lisäksi perhekeskukselle etsitään jo ensi vuodeksi paikkaa myös alueilta, joissa se hyödyttää parhaiten lapsiperheitä. Perhekeskustoiminnan oleellinen osa ovat lähellä käyttäjiä olevat lähineuvolat ja jalkautuminen päiväkoteihin ja koteihin. Kaupunkilaiset saavat apua kysymyksiinsä siis jatkossa paremmin.

Palveluverkon uudistaminen hyödyttää eniten niitä, jotka tarvitsevat eniten sosiaali- ja terveyspalveluja. Keskeiset sosiaali- ja terveyspalvelut saa jatkossa saman katon alta ja mahdollisuuksien mukaan samalla käynnillä. On tärkeää, että pompottelu luukulta luukulle vihdoin päättyy.

Palvelukeskukset rakennetaan esteettömiksi ja helposti saavutettaviksi joukkoliikenteen solmukohtiin. Jokaisen helsinkiläisen tulee päästä helposti palveluiden luokse eikä mistään tule olla liian pitkä matka terveysasemalle.

“Palveluiden pitää olla sellaisia, joita helsinkiläiset tarvitsevat ja jotka parantavat helsinkiläisten elämää. Terveysasemien ja palvelukeskusten lopullista lukumäärää ei vielä lyödä lukkoon, vaan kokonaisuudesta päätetään, kun ensimmäisiä isoja palvelukeskuksia on pilotoitu. Ihmisten kokemuksia ja mielipiteitä kuunnellaan jatkoa mietittäessä”, kertoo sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Hannu Tuominen.

Lisätietoja:

Laura Nordström, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, 0503676671
Hannu Tuominen, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, 0503563486
Tuomas Tuure, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, 04577324101

2 vastausta artikkeliin “Paremmat palvelut kaupunkilaisille, lisää tukea perheille!”

 1. Pörri Orava sanoo:

  Miksi vain kaupunkilaisille paremmat palvelut? Miksi ei kaikille? Miksi lisää tukea perheille, vaikka Helsingin talouksista puolet on yhden henkilön talouksia ja lapsiperheitä vain pieni osa?

  Jos jaettavaa on kaikkeen kivaan ja mukavaan, millä perusteella valitset juuri nuo mainitsemasi hyvien tekojesi kohteiksi?

  • Laura Nordström sanoo:

   Kaupunkilaiset=helsinkiläiset.
   Jokainen on lapsi joskus. Eriarvoisuus ja vähäosaisuus lähtee usein jo sieltä. Siksi tukea perheille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *