Häädetäänkö asunnottomat pakkaseen?

Mielipidekirjoitus julkaistu Helsingin Sanomissa

Alkaneen viikon sääennusteet lupaavat talven ensimmäistä puraisua.

Helsingissä on vielä runsaasti asunnottomia EU-maiden kansalaisia, joilla ei ole paikkaa minne mennä yöksi. Viime talvena etenkin romaneja jätettiin hätämajoitustilojen ulkopuolelle pakkaseen. Nyt kuuluu poliisi hätyyttelevän puistoissa yöpyviä, jotka eivät tiedä mihin mennä.

Oikeusasiamiehelle jätettiin viime keväänä selvityspyyntö kaupungin toimien lainmukaisuudesta. Kaupunginhallitus on jäänyt odottamaan vastausta tähän ennen päätöksiä. Vastausta ei ole vielä saatu. Asunnottomilla ei kuitenkaan ole aikaa odottaa. Yöt kylmenevät jo.

Helsingin kaupunki on varautunut entistä paremmin yhteistyöhön asunnottomia auttavien järjestöjen kanssa, mutta ne eivät pysty taikomaan hätämajoitusta ilman riittävää rahoitusta. Se on varmistettava ennen kuin pakkaset tulevat. Se on varmistettava nyt.

Hannu Tuominen

Laura Nordström

Tuomas Tuure

sosiaali- ja terveyslautakunnan jäseniä (vihr), Helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *