Vihreät tyytyväisiä Helsingin hätämajoituspäätöksiin

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli tänään vuoden 2017 järjestöavustuksia.

Lautakunnan vihreät jäsenet ovat tyytyväisiä avustuspäätöksiin, sillä niissä huomioidaan myös liikkuvalle väestölle ja paperittomille ulkomaalaisille suunnattu hätämajoitus.

”Tämä oli hyvä päätös. Nyt Diakonissalaitokselle myönnetyllä avustuksella voidaan tarjota majoitusta Hermannissa ja Munkkisaaressa sijaitsevissa tiloissa”, iloitsee sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Hannu Tuominen.

Jo ennen tätä kaupunginhallitus ohjeisti toimimaan niin, että yösijan tarpeessa olevaa ei uhkaa maasta käännytys tai majoituksen epääminen myöhemmin.

”Hätämajoituksen tarvetta on seurattava jatkuvasti ja mahdolliseen, kasvavaan tarpeeseen on vastattava nopeasti virastopäällikölle annetuin lisärahoin ja valtuuksin. Kaupungilla on vastuu järjestää hätämajoitus kaikille asunnottomille”, vaatii lautakunnan jäsen Laura Nordström.

”Etsivän sosiaalityön keinoin on myös seurattava tilannetta ja varauduttava tarjoamaan hätämajoitusta esimerkiksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille pakolaisille”, jatkaa lautakunnan kolmas vihreä jäsen Tuomas Tuure.

Syksyn 2016 pakkasilla hätämajoitukseen joutui turvautumaan noin 50 Itä-Euroopan romania ja muutamia muita vakinaista asuntoa vailla olevaa ulkomaalaista.

(Julkaistu Helsingin Vihreiden tiedotteena)

Muut kirjoitukset sosiaali- ja terveyslautakunnasta

VALITTUhätämajoitus_netti_pieni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *