Kasvissyöjä vastaa eläinpolitiikkaan

Vastaukseni Eläinpoliittiseen vaalikoneeseen:

1. Väite: Julkisten ruokapalveluiden ateriatarjonta on muutettava nykyistä kasvispainotteisemmaksi ja eläinkunnan tuotteiden osuutta vähennettävä, esimerkiksi kasvisruokapäiviä käyttöön ottamalla.

Vastaus: TÄYSIN SAMAA MIELTÄ
Kasvisruoka on ilmasto- ja eläinystävällinen valinta. Sen lisääminen kaikkien ravinnossa on oleellista kestävämmälle kehitykselle.
Lue lisää ja tämä.
Ollessani jo yläasteella kasvissyöjä oli kasvisruoka välillä loppu vuoron tullessa omalle kohdalle, koska ei-kasvissyöjät olivat jo maukkaamman kasvisruuan ottaneet. Potentiaalia oli jo silloin! Ja suosio vain kasvaa tällä hetkellä.

2. Väite: Jokaisella kunnalla tulee olla nimetty päivystävä valvontaeläinlääkäri.

Vastaus: TÄYSIN SAMAA MIELTÄ
Eläinsuojeluvalvontaan ei ole ollut tarpeeksi resursseja, mikä on heikentänyt eläinten hyvinvointia. Tämän tulee muuttua. Valvontaa tekevän lääkärin kaksoisrooli kunnaneläinlääkärinä voi olla puolueettomuuden näkökulmasta hankala.

3. Väite: Eläinsuojeluvalvonnan resursseja kunnissa on lisättävä niin, että kaikki sääntömääräiset eläinsuojelutarkastukset saadaan toteutettua.

Vastaus: TÄYSIN SAMAA MIELTÄ
Eläinsuojeluvalvontaan ei ole ollut tarpeeksi resursseja, mikä on heikentänyt eläinten hyvinvointia. Tämän tulee muuttua.

4. Väite: Kuntien tulee ottaa vastuulleen kiinniotettujen pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten kuljetus sekä näistä koituvat kustannukset. Lisäksi löytöeläinten hoidon laatua tulee parantaa.

Vastaus: TÄYSIN SAMAA MIELTÄ
Eläinten käsittely ja lajityypillisten tarpeiden tuntemus vaativat asiantuntemusta. Löytöeläinpalvelujen kilpailutuksissa on asiantuntemus sekä pito-olosuhteet otettava kriteereiksi. Hinnan ei ylipäätään tule olla ainoa kriteeri kilpailutuksissa. Eläinten hyvinvoinnista ei voi tinkiä, varsinkin sellaisissa olosuhteissa, joissa eläin joutuu itselleen vieraaseen ympäristöön. Löytöeläinten kiinniottaminen on tehtävä niin, että eläimet varmasti pääsevät hoitoon.

5. Väite: Kaikkien kuntien tulee nimetä taho, johon hoitoa tarvitsevat luonnonvaraiset eläimet voi kuljettaa sekä vastata kuljetuksesta ja hoidosta koituvista kustannuksista.

Vastaus: TÄYSIN SAMAA MIELTÄ
Ei voi olla niin, että on epäselvää, miten toimitaan avuttomassa tilassa olevan luonnonvaraisen eläimen suhteen. Kunnan pitää huolehtia, että toimintatavat ja vastuut ovat selvät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *