Ehdolla Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen valtuustoon

Olen vihreiden ehdokas numerolla 216 Yhteiskunta-alan korkeakoulut ry:n liittovaltuustoon (äänestä 23.11. mennessä täällä). Jaksamisen, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta työelämässä!

”Liiton toiminnan on oltava avointa ja demokraattista. Haluan YKAn kysyvän jäseniltään suoraan, mitä kysymyksiä he haluavat liiton ajavan. Minun YKAni on vahva vaikuttaja Akavassa ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka puolustaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia työelämässä. Vanhemmuuden kustannukset on jaettava tasan työnantajien kesken ja palkan määräydyttävä tasa-arvoisesti. YKAn tulee ajaa keinoja, jotka auttavat jaksamaan työelämässä yhä kasvavan ja sirpaloituvamman työtaakan sekä määräaikaisuuksien aikana. Perustulon puolesta!”

Tarkemmat vastaukset (myös täällä):

JOS TULET VALITUKSI, MITEN AJATTELIT VAIKUTTAA LIITON TOIMINTAAN?

Liiton toiminnan ja päätösten pitää olla avoimia ja demokraattisia. Haluan YKAn kysyvän jäseniltään suoraan, mitä kysymyksiä jäsenistö haluaa liiton ajavan yhteiskunnassa ja Akavassa. Minun YKAni on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja vahva vaikuttaja Akavassa.

En pelkää avata suutani. Haluan reilua politiikkaa, hyvinvoinnin asettamista etusijalle, vihreän maapallon ja oikeudenmukaisemman, yhdenvertaisemman ja suvaitsevan maailman. Lisää: https://www.lauranordstrom.fi/laura/tavoitteet/

MITÄ TYÖELÄMÄÄN LIITTYVIÄ TAVOITTEITA LIITOLLA TULISI OLLA SEURAAVALLA NELIVUOTISKAUDELLA?

YKAn tulee ajaa keinoja, jotka auttavat ihmisiä jaksamaan työelämässä yhä kasvavan ja sirpaloituvamman työtaakan sekä määräaikaisuuksien aikana. Lisäksi YKAn tulee tinkimättä puolustaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia työelämässä. Esimerkiksi vanhemmuuden kustannukset on jaettava tasan työnantajien kesken ja palkan määräydyttävä tasa-arvoisesti.

Kannatan kaikkia Vihreiden YKA-tavoitteita: https://yhdistykset.vihreat.fi/yka/tavoitteet-2/

MITÄ MUITA EDUNVALVONTATAVOITTEITA LIITOLLA TULISI OLLA SEURAAVALLA NELIVUOTISKAUDELLA?

YKAn tulee rohkeasti puolustaa yhdenvertaisuutta ja ihmioikeuksia, esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa. Perustulon puolesta!

YKAn tulee myös jatkaa sen ongelman poistamista, että yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta rokotetaan vanhempainvapaalla, sillä pienikin kokouspalkkio pudottaa vanhempainrahan minimiin. Yleisesti tavoitteisiini voi tutustua esimerkiksi kuntavaalitavoitteideni kautta https://www.lauranordstrom.fi/tilaa-kaikille/ tai kirjoitusteni kautta https://www.lauranordstrom.fi/aiheet/

KOKEMUS LIITON TOIMINNASTA JA LUOTTAMUSHENKILÖTOIMINNASTA

YKAssa olen ollut monta vuotta jäsenenä, mutta muuten luottamustehtäväkokemusta on kertynyt paljon vuodesta 2003 mm. Helsingin varavaltuutettuna, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä, kesäyliopistosäätiön puheenjohtajana, opiskelijapolitiikasta (mm. SYL:n ja HYY:n hallitukset), nuorisojärjestön puheenjohtajana ja Demon hallituksessa. Täällä kaikki luottamustehtäväni ja mitä olen saanut aikaan:
-https://www.lauranordstrom.fi/laura/teot
-/https://www.lauranordstrom.fi/laura/luottamustehtavat/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *