Vehreyttä ja puisto Hakaniemenrantaan

Hakaniemenranta on taas tänään lautakunnassa. Me asukkaat toivomme vehreyttä rantaan: tehdään pieni puistikko Hakaniementorin eteläpäähän, jossa voi syödä torilta ja hallilta ostettuja eväitä veden äärellä! Katso aiemmat kirjoitukseni aiheesta ja ehdotukseni puistosta.

Olen ollut läsnä lukuisissa asukastilaisuuksissa jne. tämän aiheen tiimoilta ja vahva toive alueen asukkailta on, että rantaa kehitetään mahdollisimman puistomaiseksi. On hyvä, että ainakin havainnekuvissa hotellin ympärillä olisi porrasmainen laskeutuminen veteen, jossa ainakin jotain vihreää lisäämällä voi olla mukava oleskella. Toivottavasti saadaan myös veden pinnalla olevia puulaitureita, joilla voi olla (joissain luonnoksissa on tällaisia ollut).

Kuitenkin edelleen muilta osin vehreyden osalta ei ole kunnianhimoa. Olemme esittäneet ja asukkaat kannattavat, että Hakaniemenpuiston ja torin eteläpuolelle veden rantaan tulisi aivan pieni puistikko, jossa olisi esim. muutama piknikpöytä, johon voisi suunnata torin/hallin eväiden kanssa oleskelemaan veden ääreen. Olisi hienoa, jos lautakunta voisi tämän nyt linjata. Muutama puu ei vielä tätä asiaa aja. Jo nykytilanteessa siinä on muutama puu, mutta ei se kyllä houkuttele siihen pysähtymään.

Kyse on ainutlaatuisesta mahdollisuudesta kehittää rantaa lähellä keskustaa, toivottavasti tässä ei mennä business as usualina, kaupunkilaisilta on kuitenkin kerätty laajasti ideoita tähän kohtaan. Maailman rauhan patsas voisi sijoittua tähän myös.

Sinänsä tämä on nyt nurinkurista, kun pieni hotellin kohta suunnitellaan erikseen, kun olemme koko alueella saaneet kunnianhimoisen suunnittelukilpailun.

Paljon olisi voitettu, jos hotellia olisi tiivistetty hieman itään, niin olisivat näkymät torilta säilyneet paremmin. Asukkaat ovat kritisoineet hotellia paljon.

Kokonaisuudessa siis suuri peukku Hakiksen rannan kehittämiselle, mutta tehdään rannasta ihan oikeasti sellainen, että sinne halutaan tulla kauempaakin!

2 vastausta artikkeliin “Vehreyttä ja puisto Hakaniemenrantaan”

 1. Raimo Leppänen sanoo:

  Kaupunki tosiaan julisti juuri hiljattain avoimen ideakilpailun, jonka avulla etsitään uusia avauksia Hakaniemenrannan suunnitteluun. Toiveena on, että kilpailijat esittävät, miten alueelle voitaisiin rakentaa lisää asumista ja palveluita ja tehdä rannasta kaikille avoin ja houkutteleva.

  Kahdeksankerroksisen hotellikolossin rakentaminen ahtaaseen paikkaan Siltavuorensalmen rantaan meren päälle ei ainakaan rannan avoimuutta ja houkuttelevuutta edistä millään tavalla. Mistä tällainen jättihotelli on kaavaan ilmestynyt, kun toisaalla vielä ideakilpailuja järjestetään?

  • Laura Nordström sanoo:

   Alueen asukkaana en hotellia kannata ja olen tuonut tämän esille kaikissa tilanteissa, kun tätä on käsitelty. Alunperin esitin tuohon paikkaan puistikkoa.

   Tässä muutama kirjoitukseni aiheesta. Kun näytti siltä, että hotelli paikkaan tulee, niin esitin, että se vähintäänkin siirretään enemmän itään enemmän Opetushallituksen eteen ja perustetaan pieni puistikko Hakaniemen torin etelälaitaan.

   https://www.lauranordstrom.fi/2017/11/07/vehreytta-ja-puisto-hakaniemenrantaan/

   https://www.lauranordstrom.fi/2016/10/22/puisto-hakaniemenrantaan-2/

   Edellinen kaupunkisuunnittelulautakunta on jo asiasta päättänyt periaatetasolla ja asiaa käsitelty mm. tämän vuoden alussa ja tällä viikolla kaupunkiympäristölautakunnassa.

   Vaikea kuvitella, että kukaan alueen asukkaista kannattaisi hotellia tuohon kohtaan.

   Itse kannatan kyllä rannan kehittämistä muuten, ml. asuntorakentaminen. Mutta siitä täytyy tehdä vehreämpi kuin suunnitelmissa on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *