Vehreyttä ja puisto Hakaniemenrantaan

Hakaniemenranta on taas tänään lautakunnassa. Me asukkaat toivomme vehreyttä rantaan: tehdään pieni puistikko Hakaniementorin eteläpäähän, jossa voi syödä torilta ja hallilta ostettuja eväitä veden äärellä! Katso aiemmat kirjoitukseni aiheesta ja ehdotukseni puistosta. Olen ollut läsnä lukuisissa asukastilaisuuksissa jne. tämän aiheen tiimoilta ja vahva toive alueen asukkailta on, että rantaa kehitetään mahdollisimman puistomaiseksi. On hyvä, ettäLue lisää »

Lähiluontoa ja asukastila Herttoniemeen

Järjestimme viikko sitten antoisan keskustelutilaisuuden Herttoniemen kehittämisestä kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon kanssa. Kaikkein eniten keskustelussa nousi huoli lähiluonnon tulevaisuudesta. On selvää, että Helsinkiin tarvitaan lisää asuntoja, jotta kohtuuttomat asumisen kustannukset saadaan alas. Täydennysrakentaminen koskee kaikkia alueita, myös Herttoniemeä. Kuitenkin varsinkin vanha Herttoniemi on ainutlaatuinen kulttuuriympäristö, joten rakentaminen täytyy tehdä huolella rakennusten ajan henkeä kunnioittaen. Yhtä mieltäLue lisää »

Lisää kaupunkiviljelyä Helsinkiin

Kaupunkiviljely on ympäristöystävällistä ja yhteisöllistä. Helsingin tulisi tukea sitä enemmän: tarvitaan esimerkiksi koordinaattori, jolloin kaupunkilaiset saisivat yhdestä pisteestä tietoa ja tukea kaupunkiviljelmien perustamiseksi. Tämä oli yksi selkein viesti viime lauantain lähiruoka-keskustelutilaisuudessamme. Olen itse saanut seurata Kalasataman kehittymistä ja osallistua vapaan kaupunkitilan käyttöön Dodon Kalasataman kaupunkiviljelijänä. Kuvastakin näkee kuinka upeaa on ollut, viimeisimmäksi yhden lempipaikkani Ihana-kahvilanLue lisää »

Helsingin kaupunkiluonnon puolesta

Vastasin kyselyyn Helsingin kaupunkiluonnosta: 1. Kannatan jo rakennettujen tilojen ja rakennetun kaupunkiympäristön tehokkaampaa käyttöä viheralueille rakentamisen sijasta. Kyllä Tarvitaan tiiviisti rakennettu Helsinki, joka kuitenkin kunnioittaa kaupunkiluontoa. Tarvitaan myös kaikille oikeuden metsään, luonnonmukaista puistojen hoitoa ja kansallisen kaupunkipuiston. Keskuspuistossa on säilytettävä mahdollisimman paljon metsää, Vartiosaaren rakentamispäätös on purettava ja Kivinokka on säilytettävä edelleen. 2. Metsien hakkuitaLue lisää »

Kasvissyöjänä Vietnamissa

Kävimme viime syksynä ystäviä tapaamassa Vietnamissa ensimmäistä kertaa. Matka oli kaikin puolin mahtava, mutta erityisesti myös makuhermojen kannalta. Toki suussa sulava ja tuore vietnamilainen ruoka on tuttua muualta maailmasta, mutta minulla oli oletus, että kasvissyöjänä ei pääsisi kuitenkaan herkuttelemaan. Toisin kävi! Matkustimme eri paikoissa Pohjois-Vietnamissa ja tällä sanastolla pärjäsi melko hyvin. Katukeittiön, kuten kuuluisien pho-kuppiloiden,Lue lisää »

Vastauksia Keskuspuistosta

Pitääkö Keskuspuisto mielestäsi säilyttää nykyisessä laajuudessaan? * Kyllä Keskuspuisto tulee säilyttää mahdollisimman laajana. Kun kaavoituksessa edetään, tulee pitää huolta, että arvokasta metsää ei kaadeta ja Keskuspuistoa ei kavenneta liikaa. Hämeenlinnanväylän bulevardi tulee toteuttaa viimeiseksi ja huolella siten (esimerkiksi kapeampana Maunulan ja Pirkkolan kohdalla), että Keskuspuiston arvokasta luontoa ei tuhota. Mahdollinen rakentaminen voidaan sovittaa rajatuille reuna-alueille,Lue lisää »

Kasvissyöjä vastaa eläinpolitiikkaan

Vastaukseni Eläinpoliittiseen vaalikoneeseen: 1. Väite: Julkisten ruokapalveluiden ateriatarjonta on muutettava nykyistä kasvispainotteisemmaksi ja eläinkunnan tuotteiden osuutta vähennettävä, esimerkiksi kasvisruokapäiviä käyttöön ottamalla. Vastaus: TÄYSIN SAMAA MIELTÄ Kasvisruoka on ilmasto- ja eläinystävällinen valinta. Sen lisääminen kaikkien ravinnossa on oleellista kestävämmälle kehitykselle. Lue lisää ja tämä. Ollessani jo yläasteella kasvissyöjä oli kasvisruoka välillä loppu vuoron tullessa omalle kohdalle,Lue lisää »

Ilmastovanhemmat lanseerattu!

Ilmastovanhemmat lanseerattiin tänään. Tätä päivää onkin odotettu. Kaikki vanhemmista isovanhempiin ja kummeihin ja kaikkiin lasten ja ilmaston tulevaisuudesta huolestuneisiin ovat tervetulleita mukaan. Aloita vaikka allekirjoittamalla vetoomus ja tykkää Facebookissa. Tässä Ilmastovanhemmista aiempi bloggaukseni, joka keräsi paljon kiinnostavia kommentteja. Ilmasto haltuun!  

Mechelininkadun muutoksia – puut voisi vaihtaa osissa?

Monet ovat varmaan lukeneetkin Mechelininkadun muutostöistä. Viralliset suunnitelmat löydät täältä. On aivan upeaa, että Mechelininkadulle saadaan vihdoin pyörätiet vuosien odotuksen jälkeen. Henkihieverissä siinä on saanut aina pyöräillä, joten en ole ihmetellyt niitä, jotka ovat heikkohermoisempina valinneet ajamisen jalkakäytävällä (mikä tietysti taas sotkee jalankulun). Hurraa siis tälle muutokselle! Ensireaktioni oli muuten kuitenkin se, että kahden pysäkinLue lisää »

Mukaan Ilmastovanhempiin?

Ahdistaako ilmastoneuvottelujen hidas eteneminen? Tuntuuko siltä, että kahden asten ilmaston lämpenemisraja karkaa käsistä, mutta olet yksilönä voimaton? Näistä tunteista johtuen perustimme eilen uuden yhdistyksen nimeltään Ilmastovanhemmat. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on saada päättäjät ja kansalaiset havahtumaan viimein siihen, että nyt on viimeinen hetki pysäyttää ilmastonmuutos ja ehkäistä lastemme tulevaisuutta uhkaava ekokatastrofi. Ilmastokeskustelu tuntuu laimenneen ja toivommeLue lisää »