Hakaniemenrannasta viihtyisä olohuone

Vielä tänään on mahdollista antaa palautetta Hakaniemenrannan suunnittelukilpailun tuloksista. Kannattaa kommentoida ja luoda painetta alueen kunnianhimoisen suunnittelun puolesta! Olen kirjoittanut useasti aiheesta muun muassa korostaen sitä, että rannasta täytyy tehdä vehreä tila, jossa kaupunkilaiset haluavat oleilla ja saada kosketuksen veteen. Olen ehdottanut pientä puistikkoa Hakaniementorin eteläpuolelle tulevan hotellin (hotellia itsessään ei asukkaiden mielestä tarvittaisi) viereen.Lue lisää »

Vehreyttä ja puisto Hakaniemenrantaan

Hakaniemenranta on taas tänään lautakunnassa. Me asukkaat toivomme vehreyttä rantaan: tehdään pieni puistikko Hakaniementorin eteläpäähän, jossa voi syödä torilta ja hallilta ostettuja eväitä veden äärellä! Katso aiemmat kirjoitukseni aiheesta ja ehdotukseni puistosta. Olen ollut läsnä lukuisissa asukastilaisuuksissa jne. tämän aiheen tiimoilta ja vahva toive alueen asukkailta on, että rantaa kehitetään mahdollisimman puistomaiseksi. On hyvä, ettäLue lisää »

Keskiyöllä kotiin metrolla

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli keskiviikkona aloitettamme (kohta 24) yömetron palauttamisesta. Helsinkiläiset pääsivät nauttimaan metron pidennetystä yöliikenteestä kokeilussa vuonna 2014. Nyt ehdotimme, että länsimetron aloittaessa metron liikennöintiaikaa tulisi pidentää, koska metron palvelutaso paranee silloin selkeästi. HSL vastasi aloitteeseen, että se tulee selvittämään metron liikennöinnin lopettamisaikaa ja N-linjoja ensi talvena länsimetron liikennöinnin ollessa toiminnassa. HSL katsoo, että aikataulujen säätäminen noinLue lisää »

Miksi äänestää Lauraa

  Haluan yhdenvertaisen ja ekologisen Helsingin, jossa on tilaa kaikille. Täältä voit lukea lisää vaaliteemoistani. Katso ja lue, miksi muiden mielestä kannattaa äänestää 9.4. kuntavaaleissa minua nro:lla 691. Lämmin kiitos kaikille tukijoilleni! Äänestän Lauraa, koska hän saa asioita aikaan ja perehtyy niihin tarkasti ja tiedän, että Lauran päätöksenteon perustana ovat ihmisoikeudet ja kestävä kehitys. (MinnaLue lisää »

Lähiluontoa ja asukastila Herttoniemeen

Järjestimme viikko sitten antoisan keskustelutilaisuuden Herttoniemen kehittämisestä kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon kanssa. Kaikkein eniten keskustelussa nousi huoli lähiluonnon tulevaisuudesta. On selvää, että Helsinkiin tarvitaan lisää asuntoja, jotta kohtuuttomat asumisen kustannukset saadaan alas. Täydennysrakentaminen koskee kaikkia alueita, myös Herttoniemeä. Kuitenkin varsinkin vanha Herttoniemi on ainutlaatuinen kulttuuriympäristö, joten rakentaminen täytyy tehdä huolella rakennusten ajan henkeä kunnioittaen. Yhtä mieltäLue lisää »

Ilmaisia ja helpompia lupia katutaiteelle

Viimeistään viime vuonna tuntui siltä, että harmaa on muuttumassa väriksi, kun katutaidetta alkoi näkymään sekä otsikoissa että katukuvassa. On aivan upeaa, että ilmapiiri on muuttunut ja nollatoleranssin aika on vihdoin selätetty Helsingissä. Taustalla lienee kaupunkiaktivismin kasvu ja se, että ihmiset kyllästyivät aiempaan kaupungin ylitiukkaan linjaan puhtaan betoniseinän puolesta. Nyt säännöllisesti ihastelemme lapseni kanssa esimerkiksi BrahenLue lisää »

Yömetro takaisin

Julkaistu Kallio-lehdessä. Olen jättänyt asiasta valtuustoaloitteen. Helsingin joukkoliikenteen käyttäjillä oli vuonna 2014 hieno mahdollisuus käyttää metroa myös yöaikaan. Erittäin monien matkustajien riemuksi metro kulki perjantaisin ja lauantaisin noin puoli kahteen asti. Kuitenkin syksyllä 2014 HSL:n hallitus päätti lopettaa pidennetyn viikonloppuliikennöinnin. Perusteluissa viitattiin kustannusten kalleuteen ja Helsingin kantakaupungin sisällä tapahtuvien matkojen suureen osuuteen. Samalla HSL:n hallitusLue lisää »

Lisää kaupunkiviljelyä Helsinkiin

Kaupunkiviljely on ympäristöystävällistä ja yhteisöllistä. Helsingin tulisi tukea sitä enemmän: tarvitaan esimerkiksi koordinaattori, jolloin kaupunkilaiset saisivat yhdestä pisteestä tietoa ja tukea kaupunkiviljelmien perustamiseksi. Tämä oli yksi selkein viesti viime lauantain lähiruoka-keskustelutilaisuudessamme. Olen itse saanut seurata Kalasataman kehittymistä ja osallistua vapaan kaupunkitilan käyttöön Dodon Kalasataman kaupunkiviljelijänä. Kuvastakin näkee kuinka upeaa on ollut, viimeisimmäksi yhden lempipaikkani Ihana-kahvilanLue lisää »

Keskustelua Herttoniemestä 1.4.

Tule keskustelemaan minun ja kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon kanssa Herttoniemen kehittämisestä la 1.4. klo 14-15.30. Miten Herttoniemeä tulee kehittää? Miten palvelut tulee järjestää? Onko Erätorilla mahdollisuus kehittyä? Mitä muu kaupunki voi oppia Herttoniemen ruokaosuuskunnasta lähiruokakysymyksissä? Tule kertomaan, mitä toiveita herttoniemeläisillä on kaupungin ja maakunnan päätöksentekoon! Paikka: Herttoniemen kirjasto, Kettutie 8C