Ehdolla Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen valtuustoon

Olen vihreiden ehdokas numerolla 216 Yhteiskunta-alan korkeakoulut ry:n liittovaltuustoon (äänestä 23.11. mennessä täällä). Jaksamisen, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta työelämässä! ”Liiton toiminnan on oltava avointa ja demokraattista. Haluan YKAn kysyvän jäseniltään suoraan, mitä kysymyksiä he haluavat liiton ajavan. Minun YKAni on vahva vaikuttaja Akavassa ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka puolustaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia työelämässä. Vanhemmuuden kustannukset on jaettavaLue lisää »

Puoluevaltuuskunnan kehittämisestä

Puheenvuoro palautekeskustelussa Olen ollut kolmessa valtuuskunnassa ja tämä ollut niistä paras. Katsoin, mitä olin viime valtuuskunnan palautekeskustelussa sanonut vuonna 2011. Olemme itse asiassa edistyneet valtavasti! ”Valtuuskunnan tulee ehdottomasti poliittisten ohjelmien kirjoittamisen lisäksi vaikuttaa puolueen tekemään käytännön politiikkaan.” Musta tässä on kehitytty ja poliittinen keskustelu on toiminut paremmin (toivottavasti tähän ei vaikuta se, että hallitusryhmässä työskentelyLue lisää »

Parhaat vinkit vastasyntyneiden vanhemmille

Vuoteni 2012 on pyörinyt pitkälti vauvan ympärillä. Paljon olisi elämänmuutoksesta kirjoitettavaa ja siitä, paljonko olen oppinut uutta. Erityisen virkistävää on ollut hyväksyä se, ettei kaikkea voi kontrolloida ja kaikista etukäteen ajatelluista tavoista toimia joutuu kuitenkin luopumaan. Vauvat ja tilanteet ovat niin erilaisia. Meidän vauvamme ei käyttänytkään vain kestovaippoja ja syönyt pelkästään itse laitettua ruokaa. TurhaLue lisää »

Puoluevaltuuskunnassa päätettyä

Viime viikonloppuna kokoontui vihreiden puoluevaltuuskunta, jonka jäsen olen. Se on hieno paikka päästä puhumaan Politiikasta isolla P:lla. Kokouksia voi seurata suoraan netistä. Tälla kertaa käsittelyssä olivat demokratiaohjelman viimeinen käsittely, puolueen talousarvio ja toimintasuunnitelman hyväksyntä, EU-linjapaperin evästyskeskustelu ja finanssi- ja rahapolitiikan linjapaperin evästyskeskustelu. Lauantain poliittista keskustelua hallitsivat kaksi aihetta: Talvivaara ja kotihoidontuki. Muita keskustelunaiheita olivat mm. PalestiinaLue lisää »

Isät kotiin

Puheeni puoluevaltuuskunnassa 24.11.2012 Mielipidepalstat ovat pullistelleet Kataisen kotiäitiulostulon jälkeen: toisten mielestä lasten kanssa jäädään kotiin laiskottelemaan; toisten mielestä lapsen paikka on vain kotona ja mielellään äidin kanssa. Vihreät ovat pitkään ajaneet parempaa perheen ja työn yhteensovittamista ja naisten tasa-arvoisempaa asema työmarkkinoilla. Siksi meidän tulisi näkyä enemmän tässä keskustelussa, joka on tärkeä niin monille ihmisille. MyösLue lisää »

Vihreät eriarvoisuutta vastaan ja muita puoluevaltuuskunnan kuulumisia

Tänä viikonloppuna on taas päässyt puhumaan Politiikkaa. Valtuuskunnan kokous alkoi perinteisesti poliittisella keskustelulla, joka paljon painottui kuntapolitiikkaan vaalien lähestyessä. Itse puhuin kuntien globaalista vastuusta ja siitä vähän paikallisemmasta teemasta, että imetykseen ei saa tarpeeksi tukea.Puolueen puheenjohtaja Ville Niinistö vaati sitovia normeja oppilashuoltoon: 800 oppilasta kohti pitäisi olla yksi kuraattori ja 1500 oppilasta kohti yksi koulupsykologi.Lue lisää »

Puoluevaltuuskunnassa: globaali vastuu ja imetys

Puheenvuoro puoluevaltuuskunnassa 29.9. Hämeenlinnassa Kuntavaaleissa on pitkälti kyse lähiterveyskeskuksista ja siitä bussilinjasta, joka vie töihin. Hyvä niin, mutta toivoisin, ettei unohdettaisi, että kunnilla ja kaupungeilla on vaikutusta myös omien rajojensa ulkopuolella. Ei vain ilmastonmuutokseen, vaan myös globaaliin oikeudenmukaisuuteen. Suomalaiset kunnat voisivat olla edelläkävijöitä kuntien globaalin vastuun esille tuomisessa. Esimerkiksi Helsinki hyväksyi tällä viikolla globaalin vastuunLue lisää »

Laura Turun Sanomissa

Tänään julkaistiin haastattelu minusta Turun Sanomissa. Tuomas Murajan kirjoittama juttu on otsikotu ”Vihreätkin vastustavat byrokratiaa ja haluavat rivikansalaisen päättämään”. Jutussa on haastateltu myös perussuomalaista kunnallisvaaliehdokasta Mervi Kukkosta Espoosta. Hän kansanedustaja Ari Jalosen avustaja. Satumme olemaan molemmat Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun kasvatteja, mutta olemme lähteneet politiikassa melko erilaisille urille. Jutussa meidät on asetettu vastakkain, mutta tuon esilleLue lisää »

Blogivieras: Ylireagoimisesta kritiikkiin

Tällä kertaa blogivieraana Lauran tukiryhmän jäsen Meri Päivärinne Ensinnäkin, Kesäkaupungissa lapsen kanssa yksi parhaista asioista on kaupungin leikkipuisto puistoruokailuineen. Lapsi saa kunnon lämpimän aterian, eikä sitä varten tarvitse mennä kesken leikkien minnekään kaverien luota ja auringosta. Erityisesti puistoruokailu on paikallaan, kun on ainoana aikuisena porukassa, samalla pääsee hyvällä tuurilla juttelemaan muidenkin aikuisten kanssa ja omaltaLue lisää »