Ehdolla Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen valtuustoon

Olen vihreiden ehdokas numerolla 216 Yhteiskunta-alan korkeakoulut ry:n liittovaltuustoon (äänestä 23.11. mennessä täällä). Jaksamisen, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta työelämässä! ”Liiton toiminnan on oltava avointa ja demokraattista. Haluan YKAn kysyvän jäseniltään suoraan, mitä kysymyksiä he haluavat liiton ajavan. Minun YKAni on vahva vaikuttaja Akavassa ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka puolustaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia työelämässä. Vanhemmuuden kustannukset on jaettavaLue lisää »

Opiskelijoiden kaupunki

Vastasin kyselyyn World Student Capitalin kärkitavoitteista ja opiskelijan tarpeista ja haasteista seuraavasti: Tavoite 1. Kunnianhimoa sosiaaliseen asuntotuotantoon Jotta opiskelijoilla olisi mahdollisuus kohtuuhintaiseen asumiseen, Helsinki lisää uudistuotantoa siten, että uusia opiskelija-asuntoja valmistuu vähintään 300 vuodessa ja ARA-vuokra-asuntoja vähintään 2000 vuodessa. Sitoudun edistämään tavoitetta, mikäli tulen valituksi valtuustoon, lautakuntaan tai vastaavaan luottamuselimeen KYLLÄ Tavoite 2 . PoikittaisliikenneLue lisää »

Rakas opintotuki, nouse taas!

Päivä alkoi hermostumisella, joka ei johtunut vauvan aiheuttamasta herätyksestä kuudelta, vaan pian sen jälkeen lukemastani Hesarin pääkirjoituksesta liittyen opintotukeen. Tämä voinee johtua osin siitä, että vuosina 2006-2007 olin suorastaan naimisissa opintotuen kanssa vastatessani siitä ensiksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa ja sitten Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa. 15 vuoden odotus päättyi tuolloin iloisesti, sillä maan hallitus päättiLue lisää »

Opiskelijan koti Helsinki

Lähden nyt opiskelijan koti-tempaukseen keskustelemaan opiskelijoista kaupunkilaisina. Vastasin HYYn aloitteisiin seuraavalla tavalla: 1) Aloite opiskelija-asuntojen kaavoittamisesta uusille alueille Kannatan 2) Aloite Helsingin yliopiston keskustakampuksen katujen muuttamisesta kävelykaduiksi Kannatan 3) Aloite poikittaisliikenteen parantamisesta korkeakoulukampusten välillä Kannatan  

Lukukausimaksut – tulossako?

Ei kovin kauan kestänyt, että ”ei koskaan Suomeen tulevat” lukukausimaksut nousevat taas keskusteluun. EU/Eta-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksujen pelättiin olevan vain askel maksulliseen koulutukseen ja nyt tästä on konkreettisia merkkejä. Opiskelijajärjestöjen kannattaisi olla todella tiukkana. Kurkkaa nämä: SYL:n sivut  ja ViNO.

HYYssä vielä tehtävää

Olen muuttamassa Brysseliin Hautalan avustajaksi, joten taival HYYn Vihreissä päättynee tähän.On ollut todella antoisaa olla mahtavassa järjestössämme. Toivottavasti HyVi antaa (ja ottaa) yhtä paljon teillekin kuin minulle. Aika pitkä matka oli tulokkaan ”HyVi ViNOon vai ei”-keskusteluiden kuuntelijasta ViNOn puheenjohtajaksi.

Säästösyklit HYYssä

Monet tietävät, että HYYssä on suuret säästöpaineet. Niille on toki hyviä perusteita, mutta melko pitkään mukana olleena tuntuu siltä, että Kondratieffin syklit ja Philipsin käyrät ovat HYYssä parin vuoden mittaisia. Ainakin vuonna 2005 säästettiin reilusti juustohöylällä, mutta vuonna 2006 villa Kuunarin ostaminen oli kuin ”pisara meressä”.

Puoluekokouspuhe: maksullisen koulutuksen aave

16.5.09 Puheenjohtaja, chers amis Sivistyksen kannalta on ollut osin hyvä viikko. Perustuslakivaliokunta totesi hallituksen yliopistolakiesityksen olevan ongelmallinen perustuslain kannlta kuten Erkki Perälä totesi. MUTTA lausunnossa ei täysin tyrmätä EU/Eta-alueen ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksukokeilua. Siinä todetaan vain, että vakituisesti Suomessa asuvien tulisi vapautua maksuista.

Uusi yliopistolaki rikkoo perustuslakia

Maassa kiertää kummia huhuja. Oikeusoppineiden mielestä yliopistolaki rikkoo perustuslakia (mm. HS 22.4.). Tämähän kummaa. Miten niin säätiöyliopisto, jossa ulkopuoliset tahot nimittävät hallituksen (johon ei kukaan kyseisen yliopistoyhteisön jäsen ei saa kuulua) ja julkisoikeudellinen yliopisto, jonka hallituksen enemmistö koostuu ulkopuolisista ei olisi autonominen? Niin, autonomiahan on tuolloin vitsi. Oikeusoppineiden huoli on ollut opiskelijoiden ja muidenkin asiaan perehtyneiden mielipide ainakin vuoden 2007 alusta lähtien.Lue lisää »