Valinnanvapauden ongelmia

Eilen päätimme sotelautakunnassa kannastamme hallituksen esityksestä soteuudistuksen valinnanvapaudesta. Lähes viiden tunnin ja 66 muutosesityksestä äänestämisen jälkeen lopputulos on hyvin kriittinen hallituksen esitykselle. Näin intensiivistä yhden asian käsittelymaratonia lautakunnan kokouksessa ei ole minun aikanani ollut! Seuraavaksi asia etenee kaupunginhallitukseen. Esitys on toki parantunut aikaisemmasta: viranomaispäätökset ovat selkeästi maakunnalla, pakkoyhtiöittämisestä on luovuttu ja palvelujen järjestäminen on vietyLue lisää »

Tein valtuustoaloitteen yömetrosta

Helsingin valtuustossa tehtiin aloite yömetroliikenteen palauttamisesta Vihreät varavaltuutetut Laura Nordström ja Antti Möller tekivät eilen Helsingin kaupunginvaltuustossa valtuustoaloitteen yömetroliikenteen palauttamisesta. Tärkeimpänä perusteena on länsimetron myötä lisääntyvä metron saavutettavuus. Aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut esittävät, että “Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä ja Helsingin kaupunki selvittävät, miten yömetro ja bussien yöliikenne olisi parhaiten sovitettavissa yhteen sekä mahdollisuutta palauttaa yömetroliikenne viikonloppuisinLue lisää »

Vihreät tyytyväisiä Helsingin hätämajoituspäätöksiin

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli tänään vuoden 2017 järjestöavustuksia. Lautakunnan vihreät jäsenet ovat tyytyväisiä avustuspäätöksiin, sillä niissä huomioidaan myös liikkuvalle väestölle ja paperittomille ulkomaalaisille suunnattu hätämajoitus. ”Tämä oli hyvä päätös. Nyt Diakonissalaitokselle myönnetyllä avustuksella voidaan tarjota majoitusta Hermannissa ja Munkkisaaressa sijaitsevissa tiloissa”, iloitsee sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Hannu Tuominen. Jo ennen tätä kaupunginhallitus ohjeisti toimimaan niin,Lue lisää »

Paremmat palvelut kaupunkilaisille, lisää tukea perheille!

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi palveluverkkosuunnitelman. Me vihreät pidämme tulosta onnistuneena. Saimme läpi ne asiat, joita olemme pitäneet tärkeinä. “Tämän päätöksen tuloksena palvelut paranevat. Julkisuudessa paljon esillä olleet toimipisteiden lakkauttamiset eivät ole säästötoimia” kertoo sosiaali- ja terveyslautakunnan vihreä jäsen Tuomas Tuure. “Uusien palvelukeskusten lisäksi on välttämätöntä toteuttaa kaupunkilaisten luokse jalkautuvia palveluja: esimerkiksi sosiaalipalveluita kirjastoihin jaLue lisää »

Paperittomille vihdoin terveydenhuoltoa

Vihreät iloitsevat paperittomien terveydenhuollon etenemisestä 26.2.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti tämän päiväisessä kokouksessaan, että Helsingissä lähdetään etsimään keinoa taata paperittomien ihmisten pääsy terveydenhuoltoon. Asia oli käsittelyssä vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajan Emma Karin tekemän valtuustoponnen takia. “Useimmista EU-maista poiketen Suomessa ei tarjota paperittomille edes välttämätöntä terveyden- ja sairaanhoitoa. Jokaisen sairaan lapsen tulisi päästä lääkäriin, jokaisen odottavan äidin pitäisiLue lisää »

Ilmastovanhemmat lanseerattu!

Ilmastovanhemmat lanseerattiin tänään. Tätä päivää onkin odotettu. Kaikki vanhemmista isovanhempiin ja kummeihin ja kaikkiin lasten ja ilmaston tulevaisuudesta huolestuneisiin ovat tervetulleita mukaan. Aloita vaikka allekirjoittamalla vetoomus ja tykkää Facebookissa. Tässä Ilmastovanhemmista aiempi bloggaukseni, joka keräsi paljon kiinnostavia kommentteja. Ilmasto haltuun!  

Tänään: Lapset ja luonto – kohti ekologista päiväkotia 25.10.

  Järjestämme Emma Karin kanssa keskustelutilaisuuden teemalla Lapset ja luonto – kohti ekologista päiväkotia torstaina 25.10. klo 17-18.15 ravintolaVeganissimossa Kulmavuorenkatu 2:ssa (Sörnäinen). Keskustelemme siitä, miten päiväkoti voi toimia ekologisemmin ja miten päiväkoti voi syventää lasten luontosuhdetta. Panelisteina mm. Suomen luonnonsuojeluliiton Virpi Sahi, Helsingin kaupungin päivähoidon suunnittelija Mikko Mäkelä ja Vegaaniliiton ravitsemusasiantuntija ja ravitsemusterapeutti Johanna Kaipiainen. Tule mukaan keskustelemaan jaLue lisää »

Tule tapaamaan Lauraa ja Heidi Hautalaa tänään

Jännitys tiivistyy: enää muutama päivä vaalisunnuntaihin! Liikun paljon kaupungilla, joten tule juttelemaan. Paikat löydät täältä. Joka päivään mahtuu kiinnostavia keskusteluja ohikulkijoiden kanssa. Esimerkiksi tänään aamulla puhuin ruuhkamaksuista Hakaniemessä, eilen katutaiteesta Kampissa ja sitä edellisenä päivänä koulutujen iltapäiväkerhoista Porthanian edessä. Tänään voit tulla tapaamaan Kolmen sepän patsaalle allekirjoittanutta ja kehitysministeri Heidi Hautalaa klo 17.30. Siitä siirryn katsomaanLue lisää »

Imetysflashmob Rautatieaseman Kompassitorilla keskiviikkona 17.10. klo 16:00

Tule mukaan tekemään jotain odottamatonta: imetetään ryhmässä! Paikkana Rautatieaseman metron portaiden yläpää (Kompassitori), keskiviikkona 17.10.2012 klo 16:00. Kansainvälistä imetysviikkoa vietetään 15.-21.10., joten flashmobilla tuodaan esille myös se, että imetyksen tuki on edelleen puutteellista ja imetyksen ongelmista ei puhuta tarpeeksi. Imettäminen on jokaisen äidin oma valinta. Siihen pitää saada kunnon tukea. Paikalle kannattaa tulla jo jonkinLue lisää »

Vaalimainokset ilkivallan kohteina

Vihreiden kunnallisvaaliehdokkaiden vaalimainoksia on töhritty Helsingin keskustassa. Kaupunginvaltuutetuiksi ehdolla olevien Laura Nordströmin (vihr) ja Antti Möllerin (vihr) vaalimainoksena toimivaan banderolliin on kohdistettu ilkivaltaa. Banderolli sijaitsee Helsingin Baanan Kiasman puoleisen suuaukon yllä Kansalaistorin vieressä. Ilkivallan tekijää tai tekijöitä ovat innoittaneet Hitler ja Lenin. – Yhteisvaalimainokseemme on kohdistettu valitettavaa ilkivaltaa. Jokainen voi itse kuvasta katsoa töhrinnän muodon. Joku voiLue lisää »