Lisää kaupunkiviljelyä Helsinkiin

Kaupunkiviljely on ympäristöystävällistä ja yhteisöllistä. Helsingin tulisi tukea sitä enemmän: tarvitaan esimerkiksi koordinaattori, jolloin kaupunkilaiset saisivat yhdestä pisteestä tietoa ja tukea kaupunkiviljelmien perustamiseksi. Tämä oli yksi selkein viesti viime lauantain lähiruoka-keskustelutilaisuudessamme. Olen itse saanut seurata Kalasataman kehittymistä ja osallistua vapaan kaupunkitilan käyttöön Dodon Kalasataman kaupunkiviljelijänä. Kuvastakin näkee kuinka upeaa on ollut, viimeisimmäksi yhden lempipaikkani Ihana-kahvilanLue lisää »

Kasvissyöjänä Vietnamissa

Kävimme viime syksynä ystäviä tapaamassa Vietnamissa ensimmäistä kertaa. Matka oli kaikin puolin mahtava, mutta erityisesti myös makuhermojen kannalta. Toki suussa sulava ja tuore vietnamilainen ruoka on tuttua muualta maailmasta, mutta minulla oli oletus, että kasvissyöjänä ei pääsisi kuitenkaan herkuttelemaan. Toisin kävi! Matkustimme eri paikoissa Pohjois-Vietnamissa ja tällä sanastolla pärjäsi melko hyvin. Katukeittiön, kuten kuuluisien pho-kuppiloiden,Lue lisää »

Ilmastovanhemmat lanseerattu!

Ilmastovanhemmat lanseerattiin tänään. Tätä päivää onkin odotettu. Kaikki vanhemmista isovanhempiin ja kummeihin ja kaikkiin lasten ja ilmaston tulevaisuudesta huolestuneisiin ovat tervetulleita mukaan. Aloita vaikka allekirjoittamalla vetoomus ja tykkää Facebookissa. Tässä Ilmastovanhemmista aiempi bloggaukseni, joka keräsi paljon kiinnostavia kommentteja. Ilmasto haltuun!  

Mukaan Ilmastovanhempiin?

Ahdistaako ilmastoneuvottelujen hidas eteneminen? Tuntuuko siltä, että kahden asten ilmaston lämpenemisraja karkaa käsistä, mutta olet yksilönä voimaton? Näistä tunteista johtuen perustimme eilen uuden yhdistyksen nimeltään Ilmastovanhemmat. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on saada päättäjät ja kansalaiset havahtumaan viimein siihen, että nyt on viimeinen hetki pysäyttää ilmastonmuutos ja ehkäistä lastemme tulevaisuutta uhkaava ekokatastrofi. Ilmastokeskustelu tuntuu laimenneen ja toivommeLue lisää »

Kohti ekologista päiväkotia

Järjestimme torstaina keskustelutilaisuuden toisen vihreän ehdokkaan Emma Karin kanssa teemalla ”Lapset ja luonto – kohti ekologista päiväkotia”. Itsekin olen siinä elämänvaiheessa, että päiväkodin valinta on ajankohtainen. Päiväkotien suhde luontoon ja ympäristöön tuntuu kiinnostavan muitakin. Keskustelijoina meillä oli Suomen luonnonsuojeluliiton Virpi Sahi, Helsingin kaupungin päivähoidon suunnittelija Mikko Mäkelä sekä Vegaaniliiton ravitsemusasiantuntija ja ravitsemusterapeutti Johanna Kaipiainen. VirpiLue lisää »

Tonni vetoa – päästöjeni vähentäminen

Osallistuin Tonni vetoa-ilmastokampanjaan, jossa lupauduin vähentämään hiilidioksidipäästöjäni seuraavasti: En heitä ruokaa pois. 100 kg Seuraan kodin sähkönkulutusta säännöllisesti ja kokeilen miten kulutusta saa vähennettyä. 230 kg Kuivaan pyykit narulla kuivausrummun sijaan. 345 kg (Tätä ei olisi ehkä pitänyt valita, sillä kuivatan jo nyt pyykit narulla.) Sammutan laitteista aina lepotilat. 60 kg Lomailen Thaimaan sijasta Euroopan rannoilla.Lue lisää »

Autoton päivä alkoi iltapäivällä parkkiruudussa

Tänään vietetään Autotonta päivää, joka on saanut uudeksi nimekseen ”Auton vapaapäivä”. On täydellinen päivä pyöräillä ja ottaa tanssien kaupunkitila haltuun! Muun muassa Vihreät loihtivat Yrjönkadulle katujuhlat. Otimme jo eilen varaslähdön, kun osallistuin perjantaina tukiryhmäläisteni kanssa parkkipäivään, joka on osa kansainvälistä park(ing)-päivää. Päivän ideana on tuoda esille kaupunkilaisten tarve avoimelle julkiselle tilalle ja kritisoida sitä faktaa,Lue lisää »

Tule loikoilemaan parkkipaikkaan 21.9.

Millaista olisi elää kaupungissa, jossa autoja olisi vähemmän ja enemmän tilaa ihmisille? Mitä kaikella vapautuneella tilalla voisi tehdä? Tule toteuttamaan tätä unelmaa kanssamme parkkipäivään: UNIPARKKI: parkkipaikka Pohjois-Espalla Mikonkadun ja Kluuvikadun välissä Espalle on loihdittu loikoilupaikka, johon voit tuoda vanhan kirjasi vaihtoon ja ottaa mukaasi uuden tai jäädä lukemaan sitä riippumattoon. Teemme myös yhteisen maalauksen jaLue lisää »

Sadonkorjuun juhlaa

Perjantaina oli Teurastamon ja Kalasataman kaupunkiviljelysten sadoonkorjuujuhlat ihanalla Tukkutorilla. Myrskyisästä säästä huolimatta tarjolla oli viljelijöiden herkkuja ja pihalla paistettiin pizzaa. Kunniamaininnan saa myös kiinalaisperheen kokkaama herkullinen marinoitu tofu. Kesän aluksi kirjoitin innostuksestani upottaa sormeni multaan ja siitä kuinka kaupunkiviljelyssä yhdistyvät yhteisöllisyys, talkoohenki ja ilmastoystävällinen lähiruoka. Miten täyttyivät odotukset? Kesä oli melko kylmä ja sateinen, jotenLue lisää »

Mielipidekirjoitus HS:ssa: Helsingin globaalin vastuun strategia

Julkaistu 5.9. Helsingin toiminnalla on vaikutusta ei vain meidän helsinkiläisten arkeen, vaan kaikkialla maailmassa. Siksi on surkeaa, että kolme vuotta valmisteltu Helsingin globaalin vastuun strategialuonnos on laimea ja sisältää vain vähän konkreettisia uusia avauksia. Helsingin kokoinen suuri ostaja voi vaikuttaa parhaiten rajojensa ulkopuolella ympäristön tilaan ja ihmisoikeuksiin suosimalla hankinnoissaan eettistä ja ekologista tuotantoa. Strategialuonnoksessa luvataanLue lisää »