Lähiluontoa ja asukastila Herttoniemeen

Järjestimme viikko sitten antoisan keskustelutilaisuuden Herttoniemen kehittämisestä kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon kanssa. Kaikkein eniten keskustelussa nousi huoli lähiluonnon tulevaisuudesta. On selvää, että Helsinkiin tarvitaan lisää asuntoja, jotta kohtuuttomat asumisen kustannukset saadaan alas. Täydennysrakentaminen koskee kaikkia alueita, myös Herttoniemeä. Kuitenkin varsinkin vanha Herttoniemi on ainutlaatuinen kulttuuriympäristö, joten rakentaminen täytyy tehdä huolella rakennusten ajan henkeä kunnioittaen. Yhtä mieltäLue lisää »

Liian moni ranta on vielä parkkipaikkana

Mielipidekirjoitus julkaistu Helsingin Sanomissa Hakaniementori on saatava paremmin yhdistettyä rantaan – kivinen aukio hotellin edessä ei riitä. Helsingin Hakaniemenrannan ja Sörnäistenrannan suunnitelmat ovat hyvä esimerkki siitä, miten tiivistämällä saadaan rakennettua uutta kaupunkia. Nykyisin rannat ovat monesta kohtaa lähinnä parkkipaikkoina. On siis hyvä, että rantoja kehitetään asumiseen, työskentelyyn ja virkistyskäyttöön osaksi kantakaupunkia. Suunnitelmien tavoite kaupunkilaisten pääsystäLue lisää »

Puisto Hakaniemenrantaan

Talvipäivät ovat olleet hienoja hetkiä kävellä pitkin Helsingin rantoja. Kävelyretket saavat taas pohtimaan sitä, miten on mahdollista, että yksi niin keskustaa lähellä oleva hieno ranta kuin Hakaniemenranta on pitkälti uhrattu parkkipaikoiksi. Järjestimme syyskuussa Green Cities -konferenssin yhteydessä kävelykierroksen alueelle ja havainnollistimme valokuvalla, kuinka järjettömän kalliiksi parkkipaikat tulevat. Kuvassani ihmiset rajaavat Opetushallituksen ja Hakaniemen sillan kupeessaLue lisää »

Kunnallisvaaleissa vammaisen ihmisen asialla

Kävin lisäämässä esittelyni Facebookissa sivulle ”Kunnallisvaaliehdokkaat vammaisen ihmisen asialla”: Olen Vihreiden ehdokas Helsingissä. Onnellisessa ja avoimessa Helsingissä kaikkia, myös vammaisia, kohdellaan tasavertaisesti ja laadukkaat palvelut löytyvät läheltä. Itselleni on eriarvoisuuden vähentämisen lisäksi tärkeää avoin kaupunkitila, joka on esteettömänä avoin kaikille. Olen asunut Berliinissä, jossa näkee paljon enemmän vammaisia osallistumassa kaupunkielämään ja kaikki ovat aina valmiitaLue lisää »

Autoton päivä alkoi iltapäivällä parkkiruudussa

Tänään vietetään Autotonta päivää, joka on saanut uudeksi nimekseen ”Auton vapaapäivä”. On täydellinen päivä pyöräillä ja ottaa tanssien kaupunkitila haltuun! Muun muassa Vihreät loihtivat Yrjönkadulle katujuhlat. Otimme jo eilen varaslähdön, kun osallistuin perjantaina tukiryhmäläisteni kanssa parkkipäivään, joka on osa kansainvälistä park(ing)-päivää. Päivän ideana on tuoda esille kaupunkilaisten tarve avoimelle julkiselle tilalle ja kritisoida sitä faktaa,Lue lisää »

Tule loikoilemaan parkkipaikkaan 21.9.

Millaista olisi elää kaupungissa, jossa autoja olisi vähemmän ja enemmän tilaa ihmisille? Mitä kaikella vapautuneella tilalla voisi tehdä? Tule toteuttamaan tätä unelmaa kanssamme parkkipäivään: UNIPARKKI: parkkipaikka Pohjois-Espalla Mikonkadun ja Kluuvikadun välissä Espalle on loihdittu loikoilupaikka, johon voit tuoda vanhan kirjasi vaihtoon ja ottaa mukaasi uuden tai jäädä lukemaan sitä riippumattoon. Teemme myös yhteisen maalauksen jaLue lisää »

Sadonkorjuun juhlaa

Perjantaina oli Teurastamon ja Kalasataman kaupunkiviljelysten sadoonkorjuujuhlat ihanalla Tukkutorilla. Myrskyisästä säästä huolimatta tarjolla oli viljelijöiden herkkuja ja pihalla paistettiin pizzaa. Kunniamaininnan saa myös kiinalaisperheen kokkaama herkullinen marinoitu tofu. Kesän aluksi kirjoitin innostuksestani upottaa sormeni multaan ja siitä kuinka kaupunkiviljelyssä yhdistyvät yhteisöllisyys, talkoohenki ja ilmastoystävällinen lähiruoka. Miten täyttyivät odotukset? Kesä oli melko kylmä ja sateinen, jotenLue lisää »

Töölön juhlaa – kuvia kampanjan avajaisista

Tänään pääsee nauttimaan kaupunkilaisten tee se itse -hengestä ja kaupunkitilan elävöittämisestä Töölön kyläjuhlilla, jonne itsekin suuntaan Karhupuiston autottoman kirpputorin jälkeen. Töölössä tapahtui myös viime tiistaina, kun kampanjani avattiin Töölöntorilla piknikin merkeissä. Tempauksella halusimme osoittaa, että parkkipaikkana toimiva Töölöntori on saatava takaisin kaupunkilaisten käyttöön. Saimme ohikulkijoilta lähes vain positiivista palautetta ja osa tuli mukaan piknikillekin. HeLue lisää »

8.9. kirppis Karhupuistossa (ja Töölössä) – autoton Flemari

Tilaa kaikille – myös kirpparikansalle Siivouspäivänä 8.9. järjestämme Karhupuistossa kello 10 -15 Fleminginkadun vieressä kirppiksen, jonka tuotoilla tuetaan Lauran kunnallisvaalikampanjaa. Kirpparilta voi sitten suunnata Töölön kyläjuhlille.  Toinen kirppispiste (jossa myynnissä erityisesti lasten vaatteita) on klo Töölön viiskulmassa. Onnellisten ihmisten Helsingissä on enemmän autottomia katuja. Kirpparipaikkamme Flemarin kyljessä herättelee ajatusta siitä, että Karhupuisto ilman välissä kulkevaa autotietäLue lisää »

Blogivieras: Onni on kaupunki, joka kuuluu kaikille

Blogivieraana tukiryhmän jäsen Eva Nilsson, joka matkusti kesällä Israelissa ja Palestiinassa. Jerusalem. Uudelta näyttävä raitiovaunu pyrhältää ohi. Tekisi mieli hypätä kyytiin, koska rinkka painaa ja on kuuma. Mutta kyytiin hyppääminen on turhaa, koska ratikka ei kuitenkaan veisi perille. Olemme matkalla Länsi-Jerusalemista Itä-Jerusalemiin, eikä raitiovaunu kulje näiden välillä, koska se on tarkoitettu vain länsipuolen israelilaisille. IdässäLue lisää »