Hakaniemenrannasta viihtyisä olohuone

Vielä tänään on mahdollista antaa palautetta Hakaniemenrannan suunnittelukilpailun tuloksista. Kannattaa kommentoida ja luoda painetta alueen kunnianhimoisen suunnittelun puolesta! Olen kirjoittanut useasti aiheesta muun muassa korostaen sitä, että rannasta täytyy tehdä vehreä tila, jossa kaupunkilaiset haluavat oleilla ja saada kosketuksen veteen. Olen ehdottanut pientä puistikkoa Hakaniementorin eteläpuolelle tulevan hotellin (hotellia itsessään ei asukkaiden mielestä tarvittaisi) viereen.Lue lisää »

Kaupunkisuunnittelukävely Hakaniemenrantaan 8.12.

Lämpimästi tervetuloa mukaan alueen asukkaat ja muut kiinnostuneet! Keskustelemassa apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki, vihreitä kaupunkisuunnittelulautakunnan jäseniä (Elina Moisio, Mikko Särelä ja Outi Silfverberg) ja varavaltuutettu Laura Nordström. Lähtö Maailman rauha -patsaalta. Kävelyn ajankohta on klo 17-18.30. Kaupunkisuunnitteluvirasto on julkistanut suunnitelmat Hakaniemenrannan ja Sörnäistenrannan täydennysrakentamiseksi. Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää suunnitelmista joulukuussa. Tule katsomaan, miten alue muuttuu ja keskustelemaan suunnitelmista.Lue lisää »

Liian moni ranta on vielä parkkipaikkana

Mielipidekirjoitus julkaistu Helsingin Sanomissa Hakaniementori on saatava paremmin yhdistettyä rantaan – kivinen aukio hotellin edessä ei riitä. Helsingin Hakaniemenrannan ja Sörnäistenrannan suunnitelmat ovat hyvä esimerkki siitä, miten tiivistämällä saadaan rakennettua uutta kaupunkia. Nykyisin rannat ovat monesta kohtaa lähinnä parkkipaikkoina. On siis hyvä, että rantoja kehitetään asumiseen, työskentelyyn ja virkistyskäyttöön osaksi kantakaupunkia. Suunnitelmien tavoite kaupunkilaisten pääsystäLue lisää »

Puisto Hakaniemenrantaan

Hakaniemenrannan ja Sörnäistenrannan suunnitelmat ovat nyt julki ja niitä voivat kaupunkilaiset kommentoida ennen 4.11. Kirjoitin aiheesta alkuvuonna, jolloin epämääräistä parkkipaikkaa kuvaava valokuvani toi esille, että 20 autolla oli jokaisella käytössään 500 000 euron arvoinen maapala. Hakaniemeläisenä koen, että ranta on nyt todella hukkakäytössä, joten hyvä, että sitä kehitetään asumiseen (2500 uutta asukasta!), työskentelyyn ja virkistyskäyttöönLue lisää »