Kasvissyöjänä Vietnamissa

Kävimme viime syksynä ystäviä tapaamassa Vietnamissa ensimmäistä kertaa. Matka oli kaikin puolin mahtava, mutta erityisesti myös makuhermojen kannalta. Toki suussa sulava ja tuore vietnamilainen ruoka on tuttua muualta maailmasta, mutta minulla oli oletus, että kasvissyöjänä ei pääsisi kuitenkaan herkuttelemaan. Toisin kävi! Matkustimme eri paikoissa Pohjois-Vietnamissa ja tällä sanastolla pärjäsi melko hyvin. Katukeittiön, kuten kuuluisien pho-kuppiloiden,Lue lisää »

Kasvissyöjä vastaa eläinpolitiikkaan

Vastaukseni Eläinpoliittiseen vaalikoneeseen: 1. Väite: Julkisten ruokapalveluiden ateriatarjonta on muutettava nykyistä kasvispainotteisemmaksi ja eläinkunnan tuotteiden osuutta vähennettävä, esimerkiksi kasvisruokapäiviä käyttöön ottamalla. Vastaus: TÄYSIN SAMAA MIELTÄ Kasvisruoka on ilmasto- ja eläinystävällinen valinta. Sen lisääminen kaikkien ravinnossa on oleellista kestävämmälle kehitykselle. Lue lisää ja tämä. Ollessani jo yläasteella kasvissyöjä oli kasvisruoka välillä loppu vuoron tullessa omalle kohdalle,Lue lisää »

Vastaukseni eläinpoliittiseen vaalikoneeseen

Vastasin seuraavasti SEY:n ja Aninalian eläinpoliittiseen vaalikoneeseen Kasvisperäisen ruuan osuutta tulee kasvattaa ja lihan osuutta vähentää kunnan julkisissa hankinnoissa, esimerkiksi oppilaitosten ruokailuissa. Vastaus: Täysin samaa mieltä Kasvisruoka on ilmasto- ja eläinystävällinen vaihtoehto. Helsingin globaalin vastuun strategiassa (joka hyväksytään valtuustossa 26.9.) tulisi sitoutua kasvisruuan määrän kasvattamiseen. On hyvin ikävää, että kaupunginallituksessa kaatui täpärästi esitys ”Kasvisruuan määräänLue lisää »

Kasvikset kunniaan

Tänään on kansainvälinen kasvisruokapäivä. Toivottavasti mahdollisimman moni ihminen laittaa suuhunsa lihan sijaan kasviksia. Minulle joka päivä on kasvisruokapäivä. 19.9. julkaistussa lukiolaisjulistuksessa vaaditaan, että sekä ”normaalia” että erityisruokavaliota noudattaville opiskelijoille on tarjottava terveellinen, riittävä, maukas ja monipuolinen lounas. Tämä on erinomainen vaatimus, sillä kouluruuan laadusta ei tule tinkiä. Kasvisruuan tuottaminen kuluttaa vähemmän vettä kuin lihan tuotantoLue lisää »