Maksuton ehkäisy nuorille

Olen allekirjoittanut kuntalaisaloitteen maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille helsinkiläisille. Tavoite on myös yksi vaaliteemoistani. Hyvä seksuaalioikeus on perusoikeus: jokaisella nuorella tulisi olla mahdollisuus maksuttomaan ehkäisyyn rahatilanteesta riippumatta. Ehkäisy vähentää raskaudenkeskeytyksiä ja seksitartuntoja. Kävin viime viikolla kuuntelemassa myös aiheesta alustaneita asiantuntijoita ja sieltä nousi esille muutama fakta: Raumalla maksuton ehkäisy on tuonut kustannussäästöjä! Maksuttomaan ehkäisyyn pitää ainaLue lisää »

Sotelautakunnassa järjestöavustukset

Huomisen lautakunnan isoin asia ovat järjestöavustukset eli 5 896 400 euroa 107 järjestön hakemukselle vuodelle 2017. Olen esittänyt useita tarkentavia kysymyksiä, mm. siitä riittävätkö rahat palveluihin (kuten kotiväkivallan ehkäisyyn) ja erityisesti riittääkö Diakonissalaitoksen avustus liikkuvan väestön ja paperittomien hätämajoituksen järjestämiseen. Asia jää kuitenkin pöydälle, joten odotan vastauksia ennen kuin teen esityksiä. Kokonaisuudessaan suuri muutos on se, ettäLue lisää »

ViNO

ViNOssa yhdessä muiden kanssa tekemäni kannanotot löytyvät ViNOn sivuilta. Erityisesti tärkeitä kannanottoja minulle ovat olleet muun muassa: 25.7.08 Eläinten yksipuolinen hyväksikäyttö lopetettava 18.6.08 Keskusta ja kokoomus jarruttavat tasa-arvon toteutumista 9.6.08 Venäläisen kansalaisaktivistin karkotus peruttava 22.4.08 Yliopistojen oltava itsehallinnollisia 7.4.08 Hallituksen yliopistorahoitusmalli on kaukana tasa-arvosta 14.3.08 Puolueille mahdollisuus sitoviin jäsenäänestyksiin puheenjohtajista 7.3.08 Puolison tulot eivät saaLue lisää »

Nuorta ei saa jättää yksin ongelmineen

Mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa 3.2.2008 Suomen Lukiolaisten Liitto julkaisi 31.1. Lukiolaisten hyvinvointitutkimuksen 2007. Olemme erittäin huolissamme tutkimuksen esiin nostamista hyvinvoinnin ongelmista ja niiden laajuudesta. Opiskeluterveydenhuollon ennaltaehkäisevään työhön on tehtävä lisäpanostuksia. On järkyttävää, että lukiolaisista on selkeästi erotettavissa kaksi ryhmää: hyvinvoivat, onnelliset ja koulunkäynnistä nauttivat lukiolaiset sekä psyykkisten ja fyysisten oireiden kuormittamat pahoinvoivat lukiolaiset. Emme voi myöskäänLue lisää »

Suomen ylioppilaskuntien liitto

SYL:n hallituksen jäsenenä olen vaikuttanut vuoden 2007 SYL:n kannanottoihin, jotka löytyvät SYL:n sivuilta. Erityisesti olen ollut vastuussa seuraavien kantojen muodostamisesta: 1.12.07 Joukkoliikenteen opiskelija-alennuksia ei saa poistaa 8.10.07 SYL kannustaa pitämään kiinni ODA-kriteereistä 25.7.07 Tuotantotuella helpotusta opiskelija-asumiseen 30.5.07 Perheellisille tarjottava tasa-arvoiset mahdollisuudet opiskeluun 23.6.07 Opintoraha hallitusohjelmaan ja budjettiraamiin 7.3.07 Maksuton koulutus – Suomen kilpailuvaltti 20.2.07 PuoluejohtajatLue lisää »