Opiskelijoiden kaupunki

Vastasin kyselyyn World Student Capitalin kärkitavoitteista ja opiskelijan tarpeista ja haasteista seuraavasti: Tavoite 1. Kunnianhimoa sosiaaliseen asuntotuotantoon Jotta opiskelijoilla olisi mahdollisuus kohtuuhintaiseen asumiseen, Helsinki lisää uudistuotantoa siten, että uusia opiskelija-asuntoja valmistuu vähintään 300 vuodessa ja ARA-vuokra-asuntoja vähintään 2000 vuodessa. Sitoudun edistämään tavoitetta, mikäli tulen valituksi valtuustoon, lautakuntaan tai vastaavaan luottamuselimeen KYLLÄ Tavoite 2 . PoikittaisliikenneLue lisää »

Rakas opintotuki, nouse taas!

Päivä alkoi hermostumisella, joka ei johtunut vauvan aiheuttamasta herätyksestä kuudelta, vaan pian sen jälkeen lukemastani Hesarin pääkirjoituksesta liittyen opintotukeen. Tämä voinee johtua osin siitä, että vuosina 2006-2007 olin suorastaan naimisissa opintotuen kanssa vastatessani siitä ensiksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa ja sitten Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa. 15 vuoden odotus päättyi tuolloin iloisesti, sillä maan hallitus päättiLue lisää »

Opiskelijan koti Helsinki

Lähden nyt opiskelijan koti-tempaukseen keskustelemaan opiskelijoista kaupunkilaisina. Vastasin HYYn aloitteisiin seuraavalla tavalla: 1) Aloite opiskelija-asuntojen kaavoittamisesta uusille alueille Kannatan 2) Aloite Helsingin yliopiston keskustakampuksen katujen muuttamisesta kävelykaduiksi Kannatan 3) Aloite poikittaisliikenteen parantamisesta korkeakoulukampusten välillä Kannatan  

Yhdenvertainen koulu

Olin viikonloppuna Koulussa eli Toisilta oppimisen festareilla. Omat kouluajat palautuivat lähinnä positiivisina mieleen hyppiessäni hyppynarua ja kuvistunnilla ihmishahmoja hiilellä piirtäessäni. Positiivinen henki jatkui myös tänä aamuna vihreitä koulutavoitteita jakaessani hieman hyisellä Asema-aukiolla. Helsingin Vihreät ajavat muun muassa vahvempaa oppilasdemokratiaa, lisää koulupsykologipalveluita, kohdennettua rahoitusta erityistukea tarvitseville kouluille, energiatehokkuutta sekä luomua ja Reilua kauppaa. Kaikki nämä ovatLue lisää »

Koulua kaikille

Olin tänään Demos Helsingin ja Juhlaviikkojen järjestämillä Toisilta oppimisen festareilla eli Koulussa Lapinlahden vanhassa mielisairaalassa. Ensinnäkin oli mahtavaa päästä käyttämään tuota rakennusta, jonka säilyttämisen puolesta on hienosti taisteltu. Sairaalan säilyttäminen on ollut minulle kamppilaisena yksi niitä merkittäviä kaupunkitilan kamppailuja, jotka ovat innoittaneet mukaan kaupunkipolitiikkaan. Onneksi mielenterveystyö ja kuntoutus ovat ilmeisesti säilymässä Lapinlahdessa, mihin hieno vehreä alue historioineenLue lisää »

Lukukausimaksut – tulossako?

Ei kovin kauan kestänyt, että ”ei koskaan Suomeen tulevat” lukukausimaksut nousevat taas keskusteluun. EU/Eta-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksujen pelättiin olevan vain askel maksulliseen koulutukseen ja nyt tästä on konkreettisia merkkejä. Opiskelijajärjestöjen kannattaisi olla todella tiukkana. Kurkkaa nämä: SYL:n sivut  ja ViNO.

HYYssä vielä tehtävää

Olen muuttamassa Brysseliin Hautalan avustajaksi, joten taival HYYn Vihreissä päättynee tähän.On ollut todella antoisaa olla mahtavassa järjestössämme. Toivottavasti HyVi antaa (ja ottaa) yhtä paljon teillekin kuin minulle. Aika pitkä matka oli tulokkaan ”HyVi ViNOon vai ei”-keskusteluiden kuuntelijasta ViNOn puheenjohtajaksi.

Säästösyklit HYYssä

Monet tietävät, että HYYssä on suuret säästöpaineet. Niille on toki hyviä perusteita, mutta melko pitkään mukana olleena tuntuu siltä, että Kondratieffin syklit ja Philipsin käyrät ovat HYYssä parin vuoden mittaisia. Ainakin vuonna 2005 säästettiin reilusti juustohöylällä, mutta vuonna 2006 villa Kuunarin ostaminen oli kuin ”pisara meressä”.

Puoluekokouspuhe: maksullisen koulutuksen aave

16.5.09 Puheenjohtaja, chers amis Sivistyksen kannalta on ollut osin hyvä viikko. Perustuslakivaliokunta totesi hallituksen yliopistolakiesityksen olevan ongelmallinen perustuslain kannlta kuten Erkki Perälä totesi. MUTTA lausunnossa ei täysin tyrmätä EU/Eta-alueen ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksukokeilua. Siinä todetaan vain, että vakituisesti Suomessa asuvien tulisi vapautua maksuista.