Mitä olemme saaneet aikaan sotelautakunnassa

Viimeiset vuodet olen kahlannut läpi loputtomat määrät esityslistoja ja liitteitä sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksia varten ja vääntänyt asioista kokouksissa. Miten helsinkiläiset ovat hyötyneet tästä paperisodasta? Seuraavien edistysaskeleiden vuoksi on kannattanut puurtaa: (ajantasaistettu maaliskuussa 2017) 1) Paperittomien terveydenhuolto: Päätimme, että Helsingissä kaikki paperittomat saavat kiireellistä hoitoa ja raskaana olevat ja alle 18-vuotiaat lapset kiireetöntä hoitoa samaanLue lisää »

Vapaiden tilojen tärkeydestä: vallatuista taloista ja pihajuhlista

Olimme heti ensimmäisinä päivinä omasta mielestäni Berliinin kesän kohokohdassa eli Tuntenhausin pihajuhlissa. Tuntenhaus sijaitsee Kastanienalleella (KA86) vuonna 1990 vallatussa talossa, joka on pilkahdus vaihtoehtoista Berliiniä yhä siistimmässä Prenzlauer Bergissä. Tuntenhausilla, joka on koti 18 vasemmistolaiselle homolle, on Kastanienalleetakin pitempi historia ulottuen jo 80-luvulle Bülowstraßelle.  Nykyisin Berliinistä omaleimaisen tekevät vanhat vallatut talot

Suvaitsevaisuuden puolesta

Hyvää sateenkaaripäivää kaikille! Tänään toivottavasti mahdollisimman moni marssii yhdenvertaisuuden puolesta Pride-kulkueessa. Aurinko paistakoon. Tämän vuoden Helsinki Priden teemana on tila. Uskon, että elävä, avoin ja värikäs kaupunkitila antaa paremmat mahdollisuudet meille kaikille toteuttaa itseään. Julkiset tilat, joissa ihmiset kohtaavat, voivat edistää suvaitsevaisuutta myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan. Tähän ei riitä asfalttiaukiot, vaan tarvitaan paikkoja omaehtoiselleLue lisää »

Maailma kylään joka päiväksi

Tänään pääsee taas kyläilemaan maailmalle ilman lentopakkoa. On hienoa, että Maailma kylässä-festivaali tuo suomalaisille uusia näkökulmia monikulttuurisuuteen ja kehitysyhteistyöhön. Minulla on mukavia aurinkoisia muistoja jo kouluajoiltani 90-luvulta, jolloin festivaali toi joka vuosi tervetulleen globaalin tuulahduksen. Nyt Helsinki on onneksi muuttunut monikulttuurisemmaksi. Festivaali on yksi mahdollisuus lisätä suvaitsevaisuutta tuota monikulttuurisuutta kohtaan. Haluan tuoda tähän myös omanLue lisää »