Ilmaisia ja helpompia lupia katutaiteelle

Viimeistään viime vuonna tuntui siltä, että harmaa on muuttumassa väriksi, kun katutaidetta alkoi näkymään sekä otsikoissa että katukuvassa. On aivan upeaa, että ilmapiiri on muuttunut ja nollatoleranssin aika on vihdoin selätetty Helsingissä. Taustalla lienee kaupunkiaktivismin kasvu ja se, että ihmiset kyllästyivät aiempaan kaupungin ylitiukkaan linjaan puhtaan betoniseinän puolesta. Nyt säännöllisesti ihastelemme lapseni kanssa esimerkiksi BrahenLue lisää »

Vastauksia taiteesta

  Vastasin Helsingin taiteilijaseuran jäsenen kysymyksiin seuraavalla tavalla: 1)Museon ostomäärärahat ovat tuloa taiteilijalle – Taiteilijan palkka. Helsingin kaupungin taidemuseon määrärahat taiteen ostamiseen ovat pudonneet kymmenessä vuodessa 250.000eurosta 105.000euroon (ollen vuonna 1990 vielä 351.000euroa). Tulisiko mielestänne ostomääräraha palauttaa aiemmalle tasolle? Kyllä. Nämä ovat elintärkeitä rahoja taiteilijoille. 2) Helsingissä asuu ja työskentelee yli puolet Suomen kaikista kuvataiteilijoista. Kuvataiteen tekeminen on kallis ammmatti: kankaat, maalit,Lue lisää »

Blogivieras: Onni on kaupunki, joka kuuluu kaikille

Blogivieraana tukiryhmän jäsen Eva Nilsson, joka matkusti kesällä Israelissa ja Palestiinassa. Jerusalem. Uudelta näyttävä raitiovaunu pyrhältää ohi. Tekisi mieli hypätä kyytiin, koska rinkka painaa ja on kuuma. Mutta kyytiin hyppääminen on turhaa, koska ratikka ei kuitenkaan veisi perille. Olemme matkalla Länsi-Jerusalemista Itä-Jerusalemiin, eikä raitiovaunu kulje näiden välillä, koska se on tarkoitettu vain länsipuolen israelilaisille. IdässäLue lisää »