EU ja Venäjän tuki Tiibetille

Taas yksi kiinnostava Euroopan parlamentin täysistuntoviikko takana. Aiheina ovat olleet muun muassa Kreikan kriisin jälkeinen uusi talouspolitiikka ja energiatehokkuuslainsäädäntö. Euroopan parlamentin päätöksen mukaan ”Made in” -merkintöjen pitäisi olla pakollisia Euroopassa myydyissä vaatteissa.

Kuulumisia europarlamentista Tiibetistä Valko-Venäjään

Taas kerran olemme kokoontuneet Strasbourgiin työskentelemään kellon ympäri. Euroopan parlamentin järjesttömästä siirtymisestä Strasbourgiin kuukausittain voisi kirjoittaa pitemmältikin, mutta tällä viikolla agendalla on niin paljon kiinnostavia asioita, että jätetään se myöhemään. Tällä viikolla Strasbourgin täysistuntosalissa debatoidaan muun muassa ydinsulkusopimuksesta, Kuuban ja Kreikan tilanteesta, EU:n arktisen alueen politiikasta, viisumikysymykset

Puhe puoluevaltuuskunnassa – Tiibet

6.3.2010 Ensi keskiviikko ei tarkoita monelle mitään, mutta eräälle alistetulle kansalle se tarkoittaa paljon. Tiibetiläisille 10.3. on tullut kuluneeksi 51 vuotta Dalai Laman pakenemisesta Tiibetistä ja kaksi vuotta siitä, että kiinalaiset väkivalloin tukahduttivat tiibetiläisten mellakat.

Maailman katolla

Haukon happea Tiibetissa seka kirjaimellisesti etta kuvainnollisesti. Aiemmim korkeuksissa oleminen ei ole tuottanut ongelmia, mutta pikainen saapuminen Pekingista junalla noin neljan kilometrin korkeuteen oli hieman liikaa kropalle.